Ademzorg voor kids | 8, 15, 22, 29 januari en 5 februari 2024 | Online

item 1 van 1
€ 225,00

Ademzorg voor kids

Locatie: Online via Zoom

Data: 8, 15, 22, 29 januari en 5 februari 2024

Tijdstip: 8.30-11.45 uur

Trainer: Will Missot

Kosten: € 225

Accreditatie: via De Kleine Parel bij KTNO

Inhoud

Wil je ook weten wat de relatie kan zijn tussen de ademhaling en leer-, gedrags- en ontwikkelingsproblemen? En wil je leren hoe je via interventie en oefeningen kinderen van deze problematiek af kunt helpen?

Vanaf 1995 ben ik bij gaan houden hoe in mijn praktijk aangemelde kinderen ademen. Nu, 10.000 kinderen verder, weet ik dat 30% van hen verkeerd ademt en dat 15% daar ook nog eens slecht door slaapt. En dat er een levensgrote link is tussen de ademhaling, slaap, leren, concentratie, geheugen en gedrag. Deze kinderen hebben meestal weinig aan de standaard zorg bij leer- en gedragsproblemen, omdat die zorg vrijwel nooit de ademhaling erbij betrekt als mogelijke (mede)oorzaak. Sinds ik in mijn praktijk de ademhaling opnam in de aanpak heb ik ongelooflijke positieve dingen zien gebeuren bij kinderen die al jaren begeleid werden zonder dat het iets had opgeleverd.

In de cursus “Ademzorg voor kids” leer je kennismaken met de principes van juist ademen en ademontregeling bij kinderen.

Voorheen bevatte deze cursus ook de ademhaling van en oefeningen voor volwassenen, maar in deze cursus gaat het alleen over de ademhaling van kinderen.

Ademzorg voor kids past in een brede diagnosestelling en aanpak van leer- en gedragsproblemen bij kinderen.

Vanuit verkeerd ademen kunnen heel veel problemen ontstaan met betrekking tot concentratie, kortetermijngeheugen, gehoorproblematiek (buisjeskinderen), visueel functionele problemen (o.a. astigmatisme en wazig zicht), gedrag (agressie, woede, maar ook depressiviteit) en lusteloosheid.

De cursus is opgebouwd vanuit wetenschappelijke inzichten met betrekking tot de relaties leer- en gedragsproblemen en adem- en slaapgedrag.

Door een combinatie van slaapinterventie, reflexintegratie, ademoefeningen, bewegen, ontspannen en veranderingen in de voeding leer je in deze cursus verbetering aan te brengen in gedrag, de concentratie, de executieve functies inclusief kortetermijngeheugen en automatiseren.

Een verkeerde ademhaling overdag en/of tijdens de slaap kan zorgen voor tekorten aan bepaalde mineralenverbindingen waardoor essentiële neurotransmitters minder goed werken. Dit draagt dan bij aan leer- en gedragsproblemen. Uiteraard leer je in deze cursus hoe je dat kunt aanpakken en oplossen.

In “Ademzorg voor kids” krijg je handvatten en tools aangaande de link tussen slaap, adem, voeding, neurotransmitters, slaapgolven, het glympatic system, concentratie, kortetermijngeheugen, automatiseren, adhd, add en gedrag.

De ademoefeningen bevatten elementen uit de Buteykotherapie, de kinderyoga, de Middendorftherapie en de van Dixhoorntherapie.

Published 28.10.2023

© 2013 - 2024 Opleidingsinstituut De Kleine Parel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel