Introductie Beelddenken Plus! | 8 t/m 9 februari 2024 | Delft, Nederland

item 1 van 1
€ 435,00
VOL / FULL

Introductie Beelddenken Plus! 

Datum: donderdag 8 februari en vrijdag 9 februari, 2024

Tijdstip: 10.00 tot 17.00 uur

Locatie: Delft

Kosten: € 435,- inclusief lesmateriaal, werk- en kopieerbladen, koffie/thee/water, certificaat. 

Accreditatie: De cursus is gaccrediteerd door KTNO. 

Trainer: Sara Landman

Inhoud

Beelddenkers zijn visueel ingesteld. Dat is een grote kracht. Beelddenkers hebben een sterk functionerende rechterhersenhelft. Deze introductiecursus biedt handvatten om dat sterke deel van de hersenen aan te spreken en te activeren. We onderzoeken bij diverse leergebieden hoe je een beelddenkend kind kunt ondersteunen, en op welke manier je lesstof het beste kunt aanbieden.

Beelddenken Plus! leert niet alleen hoe je gebruik kunt maken van het talent van de rechterhersenhelft, maar laat tegelijkertijd zien hoe je de linkerhersenhelft kunt activeren, zodat de informatie-uitwisseling tussen rechter- en linkerhersenhelft beter en sneller kan verlopen.

In deze cursus leer je hoe je erachter kunt komen of een kind beelddenker of taaldenker is, en onderzoeken we welke leerstijl(en) het beste bij het kind past. Je leert hoe je kunt zien waar een kind in zijn ontwikkeling is, of het toe is aan bepaalde complexe taken, waarbij linker- en rechterhersenhelft goed moeten kunnen samenwerken. En wat je kunt doen als dit nog niet het geval is, en wat nodig is om verder te kunnen leren.

Beelddenken Plus! maakt gebruik van de inzichten uit de ontwikkelingspsychologie en geeft concrete oefeningen om een kind zo optimaal mogelijk te helpen bij leren en groeien.

Overzicht van het programma:

• Wat is beelddenken?

• Leerstijlen; een onderzoek naar de leerstijl-voorkeur(en) van een kind

• Stimuleren van samenwerking tussen twee hersenhelften

• Hoofd leegmaken… en meer…

• Oefeningen voor diverse leergebieden

In alle programma-onderdelen ga je – naast het theoretische gedeelte – zelf ervaren, en in kleine groepjes of tweetallen samen oefenen en ontdekken.

Beelddenken Plus! is een laagdrempelige beginnerscursus voor iedere professional die kinderen helpen in hun leerproces, zoals leerkrachten, remedial teachers en onderwijsondersteuners en voor ouders die hun eigen kind willen ondersteunen bij het inhalen van een leerachterstand Je ontvangt na het doorlopen van de cursus het Beelddenken Plus! Coach certificaat. Kennis van beelddenken is niet vereist.

© 2013 - 2024 Opleidingsinstituut De Kleine Parel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel