Brein, Neurotransmitters & Leer- en Gedragsproblemen | Online nov.-dec. 2023

item 1 van 1
€ 225,00

Brein, Neurotransmitters & Leer- en Gedragsproblemen

Data: 3 november, 10 november, 17 november, 24 november, 1 december 2023.

Tijden: 8.30-11.45 uur

Locatie: Online (via Zoom)

Trainer: Will Missot

Cursusinhoud

Leer- en gedragsproblemen waar gebrek aan focus en concentratie een grote rol spelen, zijn vaker gekoppeld aan het voedingspatroon dan men in eerste instantie zou denken. 

Bepaade vitaminen, mineralen, sporenelementen en vetzuren staan bekend als zgn. co-factoren, die onmisbaar zijn binnen het aanmaakproces van neurotransmitters zoals Gaba, Acetylcholine, Serotonine en Noradrenaline.

Tekorten van één of meer co-factoren zorgen voor een verminderde aanmaak van de neurotransmitters die o.a. verantwoordelijk zijn voor concentratie, geheugen, nachtrust, mogelijkheid tot tot automatiseren, samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft, gedrag en stemming.

Aanpassingen in de voeding en soms supplementen kunnen sterk bijdragen aan het verminderen en zelfs opheffen van de leer- en gedragsproblemen.

Vaststellen of tekorten of onbalans in de voeding de aanmaak van neurotransmitters in de weg zitten en of het een relatie heeft met de leer- of gedragsproblemen (waaronder add en adhd) leer je tijdens deze cursus. En uiteraard hoe je de problematiek kunt aanpakken en verhelpen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Reviews van cursisten

Barbara - Ik vond de cursus super interessant. Ik was dan ook heel erg blij dat je de cursusmomenten elke keer hebt uitgebreid met nieuwe informatie. Ik ben momenteel bezig met een stukje verdieping (via Oersterk, omdat ik echt geen idee had op voedingsgebied en hoe erg je voor de gek gehouden wordt door de industrie). Ook voor het moestuinieren ben ik (met hulp van jou) verbeteringen aan het aanbrengen. Ook heb ik de kauwvitamines van onze zoon direct in de prullenbak gegooid vanwege B12 in de giftige variant die erin zat. Tjee, dat dit mag in Nederland, bizarre. Fijn dat jij voorbeelden hebt genoemd van voedsel en eventueel goede supplementen die we kunnen gebruiken. Kortom veel nieuwe inzichten die super helpend zijn. Het is zeker toepasbaar binnen mijn doelgroep, zelfs op school met bijv. het schoolontbijt wat nu super trendy is.

LisetteAllereerst dank voor alle info die je met ons wilde delen. Het was overzichtelijk en heel interressant.. Online was prima voor dit onderwerp en ook de lengte van de cursus was goed. Ik probeer zeker bij nieuwe klanten meteen de voeding mee te nemen. Bij sommige kinderen al resultaat mbt concentratie/focus. Dus dat is mooi om te zien. 

MarjolijnZeer interessant. Hoe voeding, of beter gezegd het ontbreken van de juiste voeding, een grote relatie heeft op gedrag en leermogelijkheden. Ook de relatie/link naar reflex integratie is een eye-opener. De cursus wordt op een prettig tempo gegeven, is goed te volgen. De casusbespreking enige weken later is weer een goede reminder/opfrisser. Ik vond het een waardevolle cursus. Een enorme aanvulling op de kennis die ik heb inmiddels heb opgedaan over de ontwikkeling van een kind. Zou de cursus zo weer volgen.

© 2013 - 2023 Opleidingsinstituut De Kleine Parel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel