Prachtig lastig - Onbegrepen gedrag en reflexpatronen | Carla van Wensen

item 1 van 1
€ 24,50 (inclusief btw)

Prijs: € 24,50 

Met Portkosten: € 4,15 (Nederland) / € 5,70 (Belgie). Verzendkosten worden na bestelling aan de factuur toegevoegd. 

Zonder Portokosten:​ Het boek kan tijdens een cursus van De Kleine Parel worden meegenomen. Ophalen in Rijswijk is ook mogelijk. In deze gevallen betaal je geen verzendkoste​n. Plaats in het veld 'Opmerkingen/Remarks' dat je het boek wilt ophalen/meenemen tijdens een cursus. 

OMSCHRIJVING

Wiebelkonten, extreme dromers, driftkikkers, moeilijke slapers, kinderen met absences of kinderen die zich zo bedreigd voelen dat je niet eens naar ze mag kijken.
Deze kinderen lopen vast. Via het bewegen, lichaamstaal en emoties laten ze weten dat het niet goed met hen gaat. Het zijn reddingsacties om zich staande te houden, aangestuurd door het brein en zijn beschermende, primaire reflexen.

Dit wordt niet altijd herkend waardoor er alleen hulp wordt geboden voor datgene wat er aan de buitenkant zichtbaar is. Het kind wordt geholpen om zijn emoties te reguleren, prikkels beter te verwerken of het krijgt ondersteuning voor schoolse taken. Maar er is meer.

Prachtig lastig gaat over de onlosmakelijke verbinding tussen de ontwikkeling van het kinderbrein en het bewegen. Het beschrijft hoe je aan de manier van bewegen van het kind kunt zien waar het vastloopt, waarom het vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken. Liefdevolle aanraking en bewegen zijn hierbij van groot belang.

Dit boek is bedoeld als inspiratie. Er zijn ouders en professionals die zich afvragen: Hoe kan ik mijn kind nog meer ondersteunen? Wat zou ik nog meer kunnen betekenen voor dit kind? Voor die groep is dit boek.

© 2013 - 2024 Opleidingsinstituut De Kleine Parel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel