Brain@Work - Essential Movements | 11 november 2023 | Delft

item 2 van 3
€ 205,00
VOL / FULL

Brain@Work - Essential Movements

Primitieve reflexen als basis voor leren, persoonlijke ontwikkeling, innerlijke groei, het omgaan met dagelijkse uitdagingen en stress. 

Datum: zaterdag 11 november 2023

Tijdstip: 11.00 tot 17.30 uur

Locatie: Delft

Kosten: € 205,- inclusief reader met oefeningen, voorbeeld van een beweegprogramma, screeningskaarten, observatielijst voor screening van reflexen, certificaat van deelname. 

Trainers: Rudy Shefford (UK) en Wil van Kessel (NL), gecertificeerd Body Brain Movement trainers.

Cursus inhoud

Deze cursus is een eerste kennismaking met reflexen en bewegen. Voorkennis van reflexintegratie is niet nodig. De cursus is speciaal voor beginners, die nog niet eerder met reflexintegratie aan het werk zijn. 

Tijdens de cursus krijg je theorie over de Body Brain Movement Methode, worden reflexen getest volgens deze methode en worden beweegoefeningen aangeboden, die zowel individueel als in groepsverband uitgevoerd kunnen worden. Alle oefeningen hebben een speels karakter en kunnen op school of in eigen praktijk aangeboden worden, of thuis door ouders en kind gedaan worden. 

Zo kun je kinderen gericht aan het bewegen zetten en ga je aan de slag met de primitieve reflexen, die van invloed zijn op het leren en de cognitieve ontwikkeling.

De cursus is geschikt voor leerkrachten, (motorisch) remedial teachers, onderwijs ondersteunende coaches, psychomotorische kindercoaches, die bewegen zien en herkennen als belangrijk onderdeel van de cognitieve, emotionele en motorische ontwikkeling. 

De Body Brain Movement Methode vindt zijn oorsprong in Engeland en wordt vooral toegepast in het basisonderwijs en psychomotorische kindercoaching. Het doel is om professionals toe te rusten met beweegoefeningen die reflexintegratie bevorderen. 

De Body Brain Movement Academy heeft verschillende functionele activiteiten ontwikkeld die kinderen helpen bij de ontwikkeling van fijne en grove motorische vaardigheden, cognitieve en sociale vaardigheden, en legt het accent vooral op de onderliggende storende reflexen, die het ontwikkelproces kunnen belemmeren. 

De beweegoefeningen hebben een positieve invloed op concentratie, focus, geheugen, creativiteit en het opbouwen van stressbestendigheid.

Meer informatie

Je kunt meer informatie over Brain@Work vinden via www.bodybrainmovement.academy. 

© 2013 - 2024 Opleidingsinstituut De Kleine Parel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel