Natuur , mythen en metaforen | 20 en 27 augustus 2023, Delfgauw

item 1 van 1
€ 215,00
VOL / FULL

NatuurCoach - Natuur, mythen en metaforen (2 dagen)

Data: zondag 20 en 27 augustus 2023

Tijdstip: 10.30-16.30 uur

Locatie: Delfgauw

Kosten: € 215, inclusief koffie/thee, materialen.

Inhoud:

Veel mensen zijn hun verbinding met de natuur uit het oog verloren en voelen niet meer dat zij onderdeel zijn van de natuurlijke wereld, onze aarde en alles wat daar leeft. De natuur heeft een helende werking, en kan - door je er (opnieuw) mee te verbinden - helpen bij zinbeleving en het (her)vinden van zingeving, het verwerken van verdriet, het loslaten van beperkende gedachten en het herstellen van de relatie met jezelf, je omgeving en anderen. 

Natuurlijke mythen en metaforen 

Wbekijken voor de hand liggende en veel gebruikte metaforen wat kritischer. Je onderzoekt hoe je creatief met mythen en metaforen kunt werken, en welke metaforen je kunt gebruiken om mensen te helpen bij de verkenning en bewustwording van hun gedachten, gevoelens en verlangens en om hen uit te nodigen tot verdieping en verbinding.

Dag 1 - Natuurbeleving en natuurverdieping

We onderzoeken de diverse relaties die mensen met de natuur hebben. We staan stil bij onze eigen relatie met de natuur en verdiepen deze relatie. We onderzoeken de helende werking van het werken ín en mét de natuur. We bespreken de verschillen tussen ‘binnen’ en ‘buiten’ werken. We onderzoeken het effect van de natuur op het inhoudelijke proces. 

Dag 2 - Mythen en Metaforen

We bespreken de neuro-psychologische verschillen tussen ‘leven’ en ‘overleven’. We kijken naar mythen, die een verband hebben met de natuurlijke omgeving. We vertalen natuurelementen naar metaforen en leren van daaruit affirmaties te creëren.

Weer of geen weer...

We zijn in de natuur aanwezig, in interactie. We zullen dan ook het grootste gedeelte van de tijd buiten in de natuur praktijkopdrachten en oefeningen uitvoeren. Je kleedt je naar de weersomstandigheden van dat moment. We nemen het weer zoals het zich aandient. Alleen bij onweer en bliksem wordt de bijeenkomst naar een andere dag verplaatst.

Zie https://natuurkrachtig.nl/natuur-mythen-en-metaforen/ voor meer informatie

© 2013 - 2024 Opleidingsinstituut De Kleine Parel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel