Introductie cursus Brain@Work | 25 september 2021 (Delft of Lisse)

Vorige item 2 van 2
€ 150,00

Introductie cursus Brain@Work - Essential Movements integreert primitieve reflexen en creëert een solide basis voor al het leren, persoonlijke ontwikkeling en innerlijke groei, het omgaan met dagelijkse uitdagingen en stress. 

Datum: 25 september 2021

Tijdstip: 10.00 tot 16.30 uur

Locatie: Delft of Lisse (wordt nog bekend gemaakt)

Kosten: € 150,- inclusief reader met oefeningen, voorbeelden van beweegprogramma's die je in de klas of gymlokaal kunt inzetten, observatielijsten voor screening van reflexen, certificaat van deelname. 

Trainers: Wil van Kessel & Rudy Shefford. Zij zijn beiden gecertificeerd om de introdcutie cursus van de Body Brain Movement Academy te verzorgen.

Maximale groepsgrootte: 10 deelnemers

Cursus inhoud

Deze introductie is een eerste kennismaking, voorkennis over reflexintegratie is niet persé nodig. 

Tijdens de introductie cursus krijg je theorie over de Body Brain Movement Methode, worden reflexen getest volgens deze methode en worden diverse beweegoefeningen en wedstrijdspelletjes aangeboden, die in een klas of in het gymlokaal in groepsverband uitgevoerd kunnen worden. Ook voor hoeken-werk en individuele opdrachten is er een individueel beweegprogramma. Zo zet je de hele klas aan het bewegen en bevorder je tegelijkertijd het integreren van primitieve reflexen. 

De cursus is geschikt voor leerkrachten van groep 1 t/m 8, gymdocenten, (motorisch) remedial teachers, die het driedimensionale bewegen zien en herkennen als belangrijk onderdeel van de cognitieve, emotionele en motorische ontwikkeling. 

De Body Brain Movement Methode vindt zijn oorsprong in Engeland en wordt vooral toegepast in het basisonderwijs, om leerlingen toe te rusten met beweegoefeningen die reflexintegratie bevorderen. 

Onderzoek toont aan dat fysieke activiteit het vermogen van kinderen om te leren en met elkaar om te gaan vergroot. De Body Brain Movement Academy heeft verschillende functionele activiteiten ontwikkeld die kinderen helpen bij de ontwikkeling van fijne en grove motorische vaardigheden, cognitieve en sociale vaardigheden, en legt het accent vooral op de onderliggende reflexen, die - als ze nog storend aanwezig zijn - het ontwikkelproces kunnen belemmeren. 

De beweegoefeningen hebben een positieve invloed op concentratie, focus, geheugen, creativiteit en het opbouwen van stressbestendigheid.

Meer informatie

Je kunt meer informatie over Brain@Work vinden via www.bodybrainmovement.academy. 

© 2013 - 2021 Opleidingsinstituut De Kleine Parel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel