Ademzorg voor Kids Coach | Startdatum 12 april 2021 (8 data in totaal)

Vorige item 2 van 3 Volgende
€ 560,00

Ademzorg voor Kids Coach

Data: 12-4, 19-4, 26-4, 10-5, 17-5, 31-5, 7-6 en 14-6 2021

Schema: Er zijn 8 Zoom-sessies, van 9.30-11.30 uur (alle sessies)

Trainer: Will Missot

Locatie: online via Zoom

Prijs: € 560

LET OP: als er geen plaats meer beschikbaar is, meld je dan aan voor de wachtlijst. Stuur een mailtje naar info@dekleineparel.nl 

Inhoud

Ademzorg voor Kids Coach

alles begint met adem, ook de hulpverlening

Ademen en leer- en gedragsproblemen is een verbinding die slechts bij weinigen bekend is, maar veel vaker voorkomt dan de meesten denken. De aandacht voor ademproblematiek als oorzaak voor ontwikkelings- en leerproblemen is bekend bij de wetenschap. Maar nog niet in het onderwijsveld. Het is hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Als eerste initiatief heb ik in 2020 de facebookgroep CNLS Ademtherapie voor professionals opgericht, die nu bijna 200 leden telt en ben ik gratis zoomsessies gaan geven om het belang van ademen in relatie tot leer- en gedragsproblemen onder de aandacht te brengen. Maar dat is niet genoeg, want er moet geleerd worden hoe de meestal verborgen ademproblematiek geobserveerd, gediagnostiseerd en aangepakt kan worden.  Vandaar deze cursus.

We hebben het niet over ademproblematiek en gezondheidsklachten zoals bijvoorbeeld astma. Nee, het gaat puur om de grote invloed van ademen op leren lezen, rekenen, spellen en op concentratie, automatiseren en gedrag (adhd, add, agressie, irritatie, motivatie).

In de cursus leer je kennismaken met de principes van juist ademen en ademontregeling. Je leert je eigen ademvaardheid vergroten door een praktische invulling vanuit een brede theoretische basis.

Vervolgens worden de verbindingen gelegd tussen ademen, slapen, voeding, leerproblemen en gedrag.

Ademzorg voor Kids richt zich op een brede diagnosestelling en aanpak van leer- en gedragsproblemen bij kinderen.

Vanuit verkeerd ademen en slaapademen ontstaan heel veel problemen met betrekking tot concentratie, kortetermijngeheugen, gehoorproblematiek (buisjeskinderen), visueel functionele problemen (o.a. astigmatisme), gedrag (agressie, woede, maar ook depressiviteit) en lusteloosheid.

De cursus is opgebouwd vanuit wetenschappelijke inzichten met betrekking tot de relaties leer- en gedragsproblemen en adem- en slaapgedrag.

Door een combinatie van slaapinterventie, reflexintegratie, ademoefeningen, bewegen, ontspannen, suppletie en veranderingen in de voeding leer je verbetering aan te brengen in de concentratie, de executieve functies inclusief kortetermijngeheugen en automatiseren.

Je leert de verbanden kennen tussen neurotransmitters zoals serotonine en melatonine, en leren en gedrag.

Een verkeerde ademhaling overdag en/of tijdens de slaap kan zorgen voor tekorten aan bepaalde mineralenverbindingen waardoor essentiële neurotransmitters minder goed werken. Dit draagt dan bij aan leer- en gedragsproblemen. Uiteraard leer je in deze cursus hoe je dat kunt aanpakken en oplossen.

In Ademzorg voor Kids krijg je handvatten en tools aangaande de link tussen slaap, adem, voeding, neurotransmitters, slaapgolven, het glympatic system, concentratie, kortetermijngeheugen, automatiseren, adhd, add en gedrag.

Certificering als Ademzorg voor Kids Coach vindt plaats na inlevering van een aantal casussen.

Gepubliceerd d.d. 25.01.2021

© 2013 - 2021 Opleidingsinstituut De Kleine Parel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel