Brain@Work - Essential Movements | Studiemiddag PO

item 1 van 2 Volgende
€ 950,00

Brain@Work - Essential Movements | Studiemiddag PO

Primitieve reflexen als basis voor leren, persoonlijke ontwikkeling, innerlijke groei, het omgaan met dagelijkse uitdagingen en stress. 

Datum: in overleg

Tijdstip: 13.00 tot 16.00 uur

Locatie: op school (in company)

Kosten: € 950 per groep tot 10 leerkrachten/remedial teachers/individueel begeleiders. Voor elke volgende deelnemer wordt € 50 extra in rekening gebracht. Reiskosten: € 0,25 per kilometer vanaf Delft.

Begeleiding: Wil van Kessel & Rudy Shefford (gecertificeerd Body Brain Movement Trainers)

Inhoud

De Body Brain Movement Academy heeft verschillende functionele activiteiten ontwikkeld die kinderen helpen bij de ontwikkeling van fijne en grove motorische vaardigheden, cognitieve en sociale vaardigheden, en legt het accent vooral op de onderliggende reflexen, die - als ze nog storend aanwezig zijn - het ontwikkelproces kunnen belemmeren.

Tijdens de studiemiddag krijg je theorie over de Body Brain Movement Methode, worden reflexen getest volgens deze methode en worden diverse beweegoefeningen aangeboden, die in groepsverband uitgevoerd kunnen worden. 

De oefeningen kunnen in de klas, in de gang en op de speelplaats worden uitgevoerd, met een grote variatie aan korte actieve pauzes, speciale groepsactiviteiten en de mogelijkheid om individueel te oefenen. Zo kun je kinderen gericht aan het bewegen zetten en ga je aan de slag met de primitieve reflexen, die van invloed zijn op het leren en de cognitieve ontwikkeling.

De beweegoefeningen hebben een positieve invloed op concentratie, focus, geheugen, creativiteit en het opbouwen van stressbestendigheid.

De Body Brain Movement Methode vindt zijn oorsprong in Engeland en wordt vooral toegepast in het basisonderwijs en psychomotorische kindercoaching. Het doel is om professionals toe te rusten met beweegoefeningen die reflexintegratie bevorderen. 

Meer informatie

Je kunt meer informatie over Brain@Work vinden via www.bodybrainmovement.academy. 

© 2013 - 2023 Opleidingsinstituut De Kleine Parel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel